Д-р Димитър Колев: Биорезонансната диагностика е напълно безвредна

Д-р Димитър Колев: Биорезонансната диагностика е напълно безвредна

- Д-р Колев, бихте ли казали на нашите читатели дали могат да се надяват на точна диагностика за онкологично заболяване след биорезонансни изследвания?

- Пациентите идват при нас с резултатите от изследванията, които потвърждават диагностичните методи на биорезонанса, но това не ни изненадва. За сметка на това ни дава допълнително чувство на доверие, както на лекарите, така и на пациентите. Та нали болестта не се променя от това, кой от методите е използвал лекарят, променя се само подходът към диагностиката и лечението. 

Мисля, че това е друго предимство на метода - дава се възможност още веднъж да се проверят резултатите. Това разширява спектъра на клинично мислене на лекаря.

- Вие казахте, че е възможно да се открие предразположеността към онкологични заболявания - това потвърждава ли се след биорезонанса?
- Да. Но на пациентите е психологически трудно да изслушат такава информация. Дори и ако пристъпим много внимателно, опитвайки се отдалеч да намекнем за проблема, пациентите обикновено се страхуват, не ни вярват. Мисля, че най-напред трябва да убедим пациента, че методът на биорезонанса е ефикасен при разрешаване на други негови проблеми - тогава може спокойно да му кажем, че е налице склонност към образуване на тумори и да му препоръчаме да премине курс за профилактично лечение. През първия и втория етап от развитието на онкологичните заболявания те могат да бъдат идентифицирани и чрез различни други методи. В такива случаи ние незабавно изпращаме пациентите при онколог. Наскоро имахме пациентка, претърпяла операция за отстраняване на тумор. Около една година след това заболяването рецидивира. Това бе потвърдено от компютърната томография, а лекарите са препоръчали на жената повторна операция. В този момент тя се обърна към нас. Ние проведохме диагностика, която също показа наличие на злокачествени тумори, а за провеждането на контролни изследвания изпратихме пациентката в Софийска клиника, там работят по-опитни медици. 

Колегите потвърдиха диагнозата, предписаха лечение, което пациентката провежда при нас. Скоро тя отново си направи изследване с компютърен томограф, което показа, че туморът е намалял, клиничните прояви - също. Операцията все още не е направена.

- Т.е. в такива отговорни случаи вие се опитвате да използвате различни изследователски методи, за да се презастраховате?
- Разбира се. Дори и когато говорим например за апендицит - в началния, сериозен етап на развитие може да се излекува чрез биорезонансната терапия, но ако има вече образувал се абсцес - всичко се решава от времето - директно изпращаме пациента при хирург, той вече “не е наш”. Дори и в официалната медицина терапевтът няма да се наеме да лекува апендицит, тъй като се налага хирургична намеса.

- Кои са според вас другите предимства на биорезонанса?
- Методът е безвреден, няма отрицателно въздействие върху организма. Той е безболезнен. Това е много важно, когато става въпрос за лечение на деца. Те обикновено се страхуват от лекарите, които им правят инжекции и други неприятни манипулации. Единственото нещо, което трябва да прави детето по време на лечението чрез метода на биорезонанса, е да седи на едно място известно време.

- Това не е толкова лесно. Как успявате да го направите?
- “С моменти, отвличащи вниманието”. Имаме пълен гардероб с такива неща. Още едно предимство - високата достоверност. 90% от заболяванията, открити чрез биорезонанса, може да се потвърдят с други изследвания. Неоспоримо предимство - бързото диагностициране. Биорезонансът лекува без лекарства. Пациентът не трябва да пие антибиотици, за да унищожи патогените в организма си - вируси, бактерии, гъбички. Антибиотиците са като, това вече се знае от всички, “стреляне по врабчета с оръдие”. Те унищожават не само целта, но и цялата полезна микрофлора в устната кухина, червата, белите дробове. И няма никаква гаранция, че на тяхното мястото няма да се настанят нови патогенни организми и че състоянието на пациента няма да се влоши. В допълнение, пациентите не трябва да купуват антибиотици, които може да им струват доста скъпо. 

Ние в края на лечението даваме на пациентите си “зрънца”, които са включени в цената на лечението.

- И още един въпрос от техническо естество. Хроничните заболявания, както казахте, изискват дългосрочни грижи. Колко често трябва да идват пациентите за провеждането на лечебните курсове?
- Искам да уточня, че хроничното заболяване - това е болест, която се е развивала в продължение на години и обикновено вече е засегнала повече от един орган - в организма всичко е взаимосвързано. Обикновено от патологичният процес са засегнати три до четири органи, всеки от които изисква лечение. Лечебните сеанси, средно, са веднъж или два пъти месечно, ако заболяването е системно - може да се наложи провеждането им всяка седмица. При всяко посещение ние следим развитието на процеса. 

Ако всичко върви добре, може да се увеличат интервалите между отделните сеанси. И обратното. 

Не съществува еднозначен отговор, защото всеки човек, както казах, е уникален.


Печат   Е-мейл