Сваляне на килограми без диета. 7 правила от Джон Гейбриъл.

Сваляне на килограми без диета. 7 правила от Джон Гейбриъл.

Брокер от Уолстрийт споделя седем лесни правила за живот без тлъстини. Джон Гейбриъл взел решение да промени живота си през 2001-а година, след като се сринаха кулите-близнаци. За 30 месеца мъжът е свалил 100 килорама без никаква диета. На първо място, споделя той, трябва да сложим ред не в чинията, а в главата си.

Откакто 200-килограмовият дебелак Джон се превърнал в строен хубавец, той помага на хиляди хора в десетки страни по света да се справят с излишното си тегло. Методиката му е проста и се състои от 7 правила.

Правило 1
Плюх на диетите и започнах да изучавам хранителните вещества. Оказа се, че цял живот съм страдал от липса на омега 3 мастни киселини. Забележете, че нито една диета не ви казва това и тук е голямата грешка. Аз промених менюто си така, че да приемам в достатъчни количества нужните ми вещества. И знаете ли какво стана? Апетитът ми към бонбоните и чипса отпадна от самосебе си. Просто вече не ми се ядяха. Навярно в тях се съдържа някое от веществата, които по-рано са ми липсвали.

Правило 2
Излекувах стомаха си. Нямате представа колко е важно стомахът да е здрав. Хората редовно преяждат, тъй като стомахът им не може ефективно да извлича от храната нужните му вещества, тялото се паникьосва и се запасява с мазнини. Освен това проблемите с храносмилането провокират възпаления, които се отразяват върху хормоналния фон. Яжте по-често пробиотици (кисело мляко, йогурт) и продукти с правилни храносмилателни ферменти.

Правило 3
Обмислих кога спя. Важно е да нормализираме съня си. По-рано да лягаме и по-рано да ставаме. Всеки проблем със съня води до напълняване и причината пак е в хормоните. Безсънието променя хормоналния фон, от което непрестанно ви влече към сладкото и мазното. Това увеличава нивото на кортизол, който ви тласка да ядете бързи закуски, за да преборите депресията. Но нездравата храна дава временно облекчение и провокира производството на кортизол занапред. Да не говорим за това, че нощем направо ни се иска да влезем в хладилника и да излапаме нещо за “здрав сън”.

Правило 4
“Порових” в главата си. Още за кортизола: Наричат го още “хормон на стреса“. Ако спите лошо, тялото изпада в стрес. Факта, че стресът влияе на апетита, го знаете и без мене. Започнах да медитирам и да визуализирам в моето съзнание всеки следващ ден. Визуализацията е методика в източните изкуства. Тя направлява въображението да създава образа на желаната от вас действителност, работи на съзнателно и подсъзнателно ниво. Аз се избавих от стреса, а с него и от килограмите.

Правило 5
Научих за детоксикацията. След няколко месеца четене стигнах до раздела за детоксикацията. Разбрах, че тялото съхранява излишните токсини в мастните клетки. В онзи момент вече бях свалил 70 кг, но трябваше да се отърва от още 30. Значи точно в тях са останали всичките ми токсини. Така се увлякох по детоксикацията. Започнах да “промивам” вътрешностите на организма си с алкални течности – вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове. Ядях много зеленчуци, кълнове, фибри. Последните 30 килограма свалих доста по-бързо от първите 30, а ми се струваше, че трябва да е обратното. Всички отслабващи знаят колко е лесно да започнеш да отслабнеш и колко трудно се дават последните килограми.

Правило 6
Спрях да се тревожа за пари. Колкото по-малко зависите от парите, толкоз по щастливи и стройни ще бъдете. Преместих се в по-евтино жилище, започнах да харча по-малко за вещи и джаджи, започнах даже да отглеждам зеленчуци. И парите вече ме вълнуват по-малко. А когато се ядосам – знам, че мога да изям един домат, който съм отгледал сам. Това е по-добре, отколкото да подслаждаме стреса с шоколад.

Правило 7
За да решиш проблема си с теглото, необходимо е веднъж завинаги да признаеш пред себе си: ти не си такъв генетично, не и заради тежкия кокал, а си дебел, защото си мързелив. За да справиш с теглото си, трябва да не се боиш от този свят. На мен ми помогнаха медитациите и визуализацията и се избавих от преследващите ме психотравми.

Около 65-70 % от моите познати страдат точно от “емоционално затлъстяване”. Мнозина живеят толкова некомфортно в обкръжаващия ги свят, че подсъзнателно се чувстват в по-голяма безопасност в “защитната” си обвивка от мазнини. Звучи, разбира се, доста странно, но такава е истината


Печат   Е-мейл