Д-р Рене Кох изобрети уникална масажна техника, използвайки най-обикновени лъжици, които не само правят човек по-млад, но и по-здрав

Лъжицата не се използва само по време на хранене, но и за масаж

 

Ако се практикуват по-често, масажите на Рене Кох ще помогнат да се отървете от кръгове и сенки под очите, бръчки по челото и мастни натрупвания в областта на корема и бедрата. Освен това кожата ще добие свеж и равен тен.

Първоначално немският лекар и козметолог използвал студени лъжици при синини и охлузвания. Това той бил научил от майка си, която по този прост, но ефективен начин се справяла с охлузванията и синините на децата си. Вече като възрастен и с медицински познания, Кох революционно подобрил майчиния масаж, като започнал да прилага затоплени и дори ароматизирани лъжици.

Този интересен масаж освобождава излишната течност от тъканите, подобрява кръвообращението и лимфния поток. Масажът на Рене Кох прави мускулите по-еластични, а контурите на лицето по-ясни. И не само лицето – лъжиците на Кох са много ефективно средство за повдигане на отпуснати задни части, мазнини по корема и бедрата и дори за премахване на целулит.

Резултатите от масажа ще бъдат забележими след няколко процедури, за което свидетелстват многобройните отзиви на жени на сериозна възраст. Тази процедура помага да се отървете от възрастовите проблеми и е предназначена предимно за жени навършили 40 години, което не означава, че никой друг не може да се възползва от нея.

 

 

 

Каква е процедурата?
Това е загряване на мускулите на лицето и тялото, което се извършва с помощта на лъжици с различни размери. Лъжиците се прокарват по масажните линии, като по този начин се активира изтичането на лимфата.

За този прекрасен масаж най-доброто средство ще бъдат лъжици от сребро, тъй като неговите антиоксидантни и антисептични свойства са отдавна известни. Масажът със сребърни лъжици ще позволи на веществата да проникнат дълбоко в кожата, което ще я подхрани. В случай, че нямате сребърни прибори, можете да вземете обикновени метални лъжици. Ефективността на такъв масаж също ще бъде на прилично ниво.

Основното движение в масажите на Кох е кръгово. Първо по часовниковата стрелка, после срещу.

Някои особености на масажната техника на Рене Кох

Масаж с лъжици – скици на Рене Кох

Препоръчва се масажът да се прави с лъжици и с промяна на температурата по време на процедурата.

Студени лъжици се използват:

▪ за възстановяване еластичността на кожата;
▪ за изсветляване на кожата под очите;
▪ за премахване на подпухналостта, като благодарение на процедурата, торбичките под очите могат да бъдат значително намалени.

Действието на горещия масаж е насочено към стягане контура на лицето. Той се извършва срещу бръчки, като процедурата ви позволява да се справите и с увисналата брадичка.

Най-благоприятното време на деня за масаж с лъжица е сутрин. Отнема доста време. Около 5 минути ще трябва да отделите за масаж на клепачите и 10-15 минути за масаж на лицето.

❗Струва си обаче да запомните, че има няколко противопоказания за този масаж. Те са:

▪ назофарингеални заболявания;
▪ възпаление на лимфните възли;
▪ кожни обриви и раздразнения;
купероза;
▪ чувствате се зле.

Също така внимавайте с местата, където има съдови мрежи, те не могат да се масажират.

Масажни линии в областта на деколтето

Техника на изпълнение

Преди да започнете процедурата, трябва да премахнете грима и да измиете добре лицето.

След това трябва да нанесете масло, което е най-подходящо за вашата кожа:

▪ бадемово масло;
▪ качествен зехтин;
▪ кокосово масло.

Може да използвате подходящ крем за лице или специален лифтинг крем и гелове. Ако е необходимо, масленият състав може да се нанесе върху самата лъжица, за да се подобри нейното плъзгане.

Масажни линии на лицето

По време на плъзгането е важно кожата да не се разтяга

След това трябва да приготвите две лъжици за процедурата. Това могат да бъдат устройства с различни размери – може да вземете чаена лъжичка или десертна лъжица. За да се определи техният размер, те трябва да се държат върху лицето: това ще ви позволи да разберете с кои лъжици е по-приятно да работите. Размерът им ще зависи от личното удобство и усещането за комфорт.

Необходимо е да се поставят два съда с топла и студена вода. Между другото, не е необходимо да се използва вода, билковите чайове – топли или охладени, също са много подходящи.

За приготвянето на билкова отвара трябва да вземете:

▪ лайка;
▪ градински чай;
▪ зелен чай;
▪ коприва.

Отварите се охлаждат предварително или се добавя лед.

Много е важно да се използват само чисти лъжици. Необходимо е преди масаж да се обработят със спирт или друг антисептик. Преди процедурата измийте ръцете със сапун и ги подсушете.

Правейки масаж с горещи лъжици, те се загряват до не повече от 50 градуса. Масажните движения не трябва да причиняват болка или дискомфорт.

Честотата и броят на процедурите ще зависят от целите

В случай, че искате да се справите с малки бръчки и подобряване контура на лицето, това ще изисква 10-15 процедури. Ако има подуване на лицето, може да масажирате всеки ден в продължение на 5 минути. След курс на масаж трябва да направите почивка за около седмица. Ако не искате да се спрете на постигнатия резултат, тогава курсът на процедурите трябва да се повтори.

Масажни линии в областта на шията

Подробности за завършването на масажа

След масажа е необходимо кожата да се измие с вода и да се избърше. Успехът се крие в редовността, а козметичният масаж с лъжици не прави изключение. Редовната процедура може да осигури желания резултат и да го запази възможно най-дълго. В същото време интензивността на масажните движения и продължителността на процедурата за всяка зона могат да се регулират независимо, като се започне от нейните проблемни зони и цели.

Този масаж е ефективен поради въздействието на метала върху кожата. Температурната разлика включва активирането на вътреклетъчните процеси или тяхното забавяне. С правилната техника и степен на натиск върху кожата, тя се изглажда, подобрява се тонуса и цвета. Възможно е да се премахнат токсините от кожата и излишната течност, което веднага се отразява на външния вид: кожата забележимо ще се подмлади, притока на кръв ще се подобри, което е ключът към здрав и красив тен.

Редовният масаж с лъжици ще донесе голяма полза на кожата. Най-хубавото е, че може да го направите сами у дома, без да харчите излишни средства.

Източник: https://lekuva.net/218389/rene-koh.html


Печат   Е-мейл